Skip to content

Mézfogyasztás a melegebb időszakokban is

A mézfogyasztásról sokaknak a hidegebb napok és forró teázások jutnak eszébe. De vajon mi a helyzet a nyári, és általában véve vett melegebb időszakokkal? Érdemes-e mézet fogyasztani és ha igen, milyen formában, milyen esetekben ajánljuk? Olvasd el cikkünket és kiderül.

A méz hasznos, természetes gyógymód, amely számos előnnyel jár legyen szó belsőleges, vagy külsődleges alkalmazásról, ráadásul a meleg időszakban sem kell lemondanod róla.

 

Hatékony hidratálás

A nyári hónapokban kiemelten fontos szerepe van a hidratálásnak és megfelelő folyadékbevitelnek. A víz önmagában is jó választás, de mézzel édesítve még kiválóbb, főleg, ha reggel étkezés előtt meleg vízzel indítod a napot a nyári hónapokban is, amelynek köszönhetően nem csak az emésztés és az immunrendszer működés lesz jobb, de a szervezet is hosszabb ideig marad hidratált. Emellett mint tudjuk, a méz a legegészségesebb cukorhelyettesítő is, így nem csak a reggeli meleg vízbe, de a napközbeni, esti hűsítő italokba, nyári koktélokba, jeges teákba vagy akár a limonádéba is ideális választás édesítőszerként.

 

Könnyű, gyors energiaforrás

A mézet nem véletlenül tartják superfoodnak, hiszen egy másik fontos tulajdonsága, hogy vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, amely gyorsan felszívódó szénhidrátforrás, tehát anélkül energizál, hogy azzal felesleges hőt termelne szervezetben, mindezt úgy, hogy állandó szinten tartja a vércukorszintet is. Ha gyors és könnyű energiára vágysz, kóstold meg Repcemézünket, és legyél energikus a terhelő, nagy hőségben is!

 

Külső alkalmazás

A nyári időszakban nem várt vendégek az kellemetlen csípéseket okozó szúnyogok. Ha nincs otthon antihisztamin tartalmú kenőcs, akkor sincs semmi ok aggodalomra, ugyanis a méz a seb köré kenve, folyadékot von el a bőrből, így a csípés helye gyorsabban gyógyul és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően elmulasztja a viszketést és az irritációt.

Emellett a nem megfelelő védekezés következtében előfordulhatnak kisebb nagyobb nap okozta égési sérülések, amelyek alkalmazására szintén jó a méz, hiszen természetes nedvesítőszerként segít hűsíteni, hidratálni a sérült bőrfelületet.

Hírlevél

Értesülj elsőként rendszeres akcióinkról és újdonságainkról.

© Magyar Méz Manufaktúra 2024

Az oldal optimális működéséhez használd a legfrissebb verzióját a következő böngészőknek: Safari, Chrome, Firefox. || Ajánló

0