3990 Ft
Amennyire népszerű méz az akác, annyira univerzális, mégis egyedi a belőle készült italkülönlegesség is. Hagyományos recept alapján készült akácmézbor, amely megérdemli, hogy önmagában is tündököljön. Ízvilága és illata egyaránt az akácméz lágyságát és selymességét idézi.
Nagyon könnyed és visszafogott ital, amelyet bármikor megbonthatsz egy finom vacsora vagy baráti összejövetel alkalmával. Nem érdemes megvárni a különleges pillanatokat, ez a bor minden alkalmat emlékezetessé tesz.
Ez az akácmézbor tökéletes választás, ha valami igazán különlegesre vágysz. Kiválóan illik desszertek mellé, de magában fogyasztva is rendkívül élvezetes. Fedezd fel a hagyomány és a minőség találkozását ebben a különleges italban, és oszd meg az élményt szeretteiddel!
Elfogyott
BIO
Kizárólag bio gazdaságból származó,
és ökológiai tanúsítvánnyal rendelkező
területről gyűjtött termelői méz.
HUNGARIKUM
2014 óta a Hungarikum Bizottság
döntése alapján.
DÍJAZOTT
2022-ben Bio Akácmézünk a Dubai
International Taste Awards-on ezüst díjazást,
a London International Honey Awards-on
pedig arany díjazást kapott.
BIO AKÁCMÉZ
Az akácméz ismert fertőtlenítő, csonterősítő, immunerősítő hatásáról, de kiváló emésztési zavarok ellen, felső légúti megbetegedésekre, gyomorsav túltengésre. Alkalmazzák izomlazító, köhögéscsillapító, májregeneráló hatása miatt, valamint enyhíti a torokfájást és vérszegénység ellen is kiváló. Alacsony pollenkoncentrációja miatt allergiások is fogyaszthatják (fogyasztási mennyiségről konzultáljon allergológusával). A fruktóz (gyümölcscukor) tartalma sokkal magasabb, mint a glükóz (szőlőcukor) tartalma, ennek köszönhetően folyékony állapotú marad, nem kristályosodik be, a színe a fehértől a halványzöldes sárgáig terjed.
TÁROLÁS:
Napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten. Mézet kizárólag fogyasztási hőmérsékletű (max. 45 C-os) italba tegyünk minősége megőrzésének érdekében.
ÖSSZETÉTEL:
Az akácmézre jellemző, hogy a fruktóz (gyümölcscukor) tartalma sokkal magasabb, mint a glükóz (szőlőcukor) tartalma, ennek köszönhetően folyékony állapotú marad, nem kristályosodik be.