2250 Ft – 5550 Ft
Összetétele: válogatott, minőségi akácvirágból készülő, teljesen bio méz. A fajtára jellemző módon a fruktóz (gyümölcscukor) tartalma magasabb, mint a glükóz (szőlőcukor) tartalma, ennek köszönhetően nem kristályosodik be, valódi akácméznek minősíthető számos bolti társával szemben.
Ajánljuk: mindennapi fogyasztásra ajánlott, univerzális mézfajta. Lágy íze és alacsony glikémiás indexe miatt az egyik legtöbbet használt természetes édesítőszer, ajánljuk bármilyen forró italba, turmixokba, joghurtokba, süteményekbe, és főzéshez egyaránt. Nyugtató, stresszcsökkentő hatása miatt lefekvés előtt langyos tejjel együtt fogyasztva segíti a nyugodt pihenést.
Tárolás: napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten.
Fontos: a mézet kizárólag fogyasztási hőmérsékletű, maximum 45°C-os italba tegyünk minősége megőrzés céljából!
BIO
Kizárólag bio gazdaságból származó,
és ökológiai tanúsítvánnyal rendelkező
területről gyűjtött termelői méz.
HUNGARIKUM
2014 óta a Hungarikum Bizottság
döntése alapján.
DÍJAZOTT
2022-ben Bio Akácmézünk a Dubai
International Taste Awards-on ezüst díjazást,
a London International Honey Awards-on
pedig arany díjazást kapott.
BIO AKÁCMÉZ
Az akácméz ismert fertőtlenítő, csonterősítő, immunerősítő hatásáról, de kiváló emésztési zavarok ellen, felső légúti megbetegedésekre, gyomorsav túltengésre. Alkalmazzák izomlazító, köhögéscsillapító, májregeneráló hatása miatt, valamint enyhíti a torokfájást és vérszegénység ellen is kiváló. Alacsony pollenkoncentrációja miatt allergiások is fogyaszthatják (fogyasztási mennyiségről konzultáljon allergológusával). A fruktóz (gyümölcscukor) tartalma sokkal magasabb, mint a glükóz (szőlőcukor) tartalma, ennek köszönhetően folyékony állapotú marad, nem kristályosodik be, a színe a fehértől a halványzöldes sárgáig terjed.
TÁROLÁS:
Napfénytől védett helyen, szobahőmérsékleten. Mézet kizárólag fogyasztási hőmérsékletű (max. 45 C-os) italba tegyünk minősége megőrzésének érdekében.
ÖSSZETÉTEL:
Az akácmézre jellemző, hogy a fruktóz (gyümölcscukor) tartalma sokkal magasabb, mint a glükóz (szőlőcukor) tartalma, ennek köszönhetően folyékony állapotú marad, nem kristályosodik be.