Skip to content

Fokhagymás–bazsalikomos melegszendvics: a villámgyors komfortkaja sütőben és air fryerben

Vannak esték, amikor semmi másra nem vágysz, csak egy gyorsan elkészíthető, mégis igazán kényeztető vacsorára. Ilyenkor lép színre a melegszendvics, de nem a retró, vastag szendvicskrémes verzió, hanem egy ropogós, mediterrán hangulatú bagett, tele friss bazsalikommal, fokhagymával és olvadt sajttal. Ez a recept egyszerre hozza el az olasz bruschetta, a fokhagymás bagett és a sajtos melegszendvics legjobb tulajdonságait, minimális munkával.

Miért imádjuk a fokhagymás–bazsalikomos melegszendvicset?

A jó melegszendvics titka a textúrák és az ízek játéka. A kívül ropogósra sült bagett és a belül puha, vajjal átitatott belső rész tökéletes alapot ad az olvadó parmezánnak és trappistának. A fokhagyma intenzív aromája és a friss bazsalikom üde, fűszeres illata együtt olyan, mintha egy kis szelet Olaszországot tennél az asztalra. Ráadásul a recept szuperül variálható: kiegészítheted paradicsomszeletekkel, sonkával vagy akár maradék sült zöldségekkel is.

Az igazi pikantéria: Hot Honey

Az utóbbi időben óriási trend lett a chilis méz,  a mi fejlesztésünk szerint a Hot Honey, ami a selymes krémeket és sajtokat is felfrissíti egy kissé bizsergető utóízzel. Ez a recept egy evőkanál Hot Honey-t tartalmaz, amitől édesen pikáns, modern hangulatot kap a krém. Citromhéjjal és frissen facsart citromlével társítva az összhatás elképesztően élénk; ideális roppanós zöldségekhez mártogatni.

Pikáns Hot Honey ricotta recept

Hozzávalók

  •  Bagett (friss vagy előző napi, felszeletelve)
  • 100 g puha vaj
  • 1 kis csokor friss bazsalikom, finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, reszelve vagy zúzva
  • Só, frissen őrölt bors ízlés szerint

Sajtok:

  • Reszelt parmezán ízlés szerint

  • Reszelt trappista sajt ízlés szerint

Elkészítés sütőben

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 ºC-ra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és sorakoztasd rá a bagettszeleteket.

  2. Keverd össze a puha vajat a zúzott fokhagymával, a finomra vágott bazsalikommal, sóval és borssal, míg egynemű, illatos fűszervajat kapsz.

  3. Kend meg bőven minden bagettszelet tetejét a fűszervajjal. Szórd meg először parmezánnal, majd trappistával, hogy egyszerre kapj karakteres és nyúlós sajtréteget.

  4. Süsd 180 ºC-on kb. 30 percig, amíg a sajt szépen megolvad és a bagett széle aranybarnára pirul.

Elkészítés air fryerben

  1. Az air fryer kosarát béleld ki sütőpapírral vagy használj rácsot, hogy a levegő jól tudjon áramolni a szeletek körül.

  2. Helyezd egymás mellé a megkent, sajttal megszórt bagettszeleteket, ügyelve, hogy ne fedjék egymást.

  3. Süsd 180 ºC-on körülbelül 7 percig, amíg a sajt buborékolva megolvad és a bagett széle ropogósra sül. A pontos idő kicsit eltérhet az air fryer típusától függően.

Tálalási ötletek és variációk

  • Kínáld friss salátával vagy paradicsom–uborka körettel egy könnyű vacsorához.

  • Szórd meg a kész, forró szendvicseket még egy kevés friss bazsalikommal vagy petrezselyemmel extra szín és illat kedvéért.

  • Ha még tartalmasabb fogásra vágysz, tegyél a sajt alá vékony sonkaszeleteket vagy maradék sült csirkét.

Ez a fokhagymás–bazsalikomos sajtos bagett igazi jolly joker: percek alatt elkészül, alapanyagok tekintetében szinte mindig van hozzá minden otthon, és garantáltan üres tányérokat hagy maga után.

 

@magyarmezmanufaktura

Reggeli, ebéd vagy vacsora? Mindhez ideális! 😋 #recept #melegszendvics #magyarmezmanufaktura #hothoney #nekedbelegyen

♬ original sound – Magyar Méz Manufaktúra

Hírlevél

Értesülj elsőként rendszeres akcióinkról és újdonságainkról!

© Magyar Méz Manufaktúra 2024

Az oldal optimális működéséhez használd a legfrissebb verzióját a következő böngészőknek: Safari, Chrome, Firefox. || Ajánló

0