Skip to content

Pikáns Hot Honey ricotta: villámgyors, egészséges mártogatós zöldségekkel

Ha villámgyorsan elkészíthető, mégis különleges előételre vagy egészséges mártogatósra vágysz, érdemes kipróbálnod ezt a mennyei, citromos-krémes, enyhén csípős ricottát! A rikotta magában is közkedvelt, de az édes-csípős Hot Honey új szintre emeli a klasszikus, mediterrán hangulatú tunkolósokat. Garantáltan sikert arat vacsorapartin vagy akár egy hétköznapi nassoláskor is.

Miért érdemes ricottával mártogatóst készíteni?

A ricotta alacsony zsírtartalma és krémes textúrája miatt ideális alapja egészséges, tartalmas előételeknek. Jól variálható, könnyen ízesíthető, ráadásul magas fehérjetartalma miatt diétás étrendbe is jól beilleszthető. Frissítő citrusokkal és izgalmas fűszerekkel kombinálva könnyű, mégis ízgazdag mártogatóssá válik.

🎃 Őszi sütőtökös szív

A közepében selymes, fűszeres sütőtökpüré lapul, melyet szerecsendió és a Hot Honey tesz igazán különlegessé.

Az igazi pikantéria: Hot Honey

Az utóbbi időben óriási trend lett a Hot Honey, azaz a csípős méz, ami a selymes krémeket és sajtokat is felfrissíti egy kissé bizsergető utóízzel. Ez a recept egy evőkanál Hot Honey-t kap, amitől édesen pikáns, modern hangulatot kap a krém. Citromhéjjal és frissen facsart citromlével társítva az összhatás elképesztően élénk; ideális roppanós zöldségekhez mártogatni.

Pikáns Hot Honey ricotta recept

Hozzávalók

  • 200 g rikotta

  • 1 citrom reszelt héja

  • Fél citrom leve

  • Só, bors ízlés szerint

  • 1 evőkanál Hot Honey

Mártogatáshoz:

  • Uborka

  • Paprika

  • Répa

  • Zellerszár

Elkészítés lépésről lépésre

    1. A rikottát tedd egy tálba, és keverd simára a citrom héjával, a citromlével, sóval, borssal.

    2. Add hozzá az 1 evőkanál Hot Honey-t, és alaposan dolgozd össze, hogy egységes, krémes állagot kapj.

    3. Tedd át egy szép tálba, és köré rendezd a kedvenc zöldségeidet csíkokra vágva.

    4. Márts, kóstolj, élvezd a frissességet és az enyhe csípősséget!

Tálalási ötletek és extra tippek

  • Próbáld ki pirítóssal vagy grissinivel is!

  • Ha extrán pikánsra vágysz, szórj a tetejére chili pehelyet.

  • Friss zöldfűszerekkel (snidling, bazsalikom, petrezselyem) is feldobhatod.​

  • Készítheted előre, hűtőben tárolva 1-2 napig megőrzi a frissességét.

Ezt a krémet garantáltan minden vendéged imádni fogja. Próbáld ki, és lepj meg vele mindenkit!

 

@magyarmezmanufaktura

Pikáns rikotta Hot Honey-val! 😋 Recept ⬇️ – 200 g rikotta, – 1 citrom reszelt héja, – fél citrom leve, – só, bors ízlés szerint – 1 evőkanál Hot Honey mehet mellé uborka, paprika, répa, zellerszár. ☺️ #recept #rikotta #hothoney #magyartiktok #fyp

♬ original sound – Magyar Méz Manufaktúra

Hírlevél

Értesülj elsőként rendszeres akcióinkról és újdonságainkról!

© Magyar Méz Manufaktúra 2024

Az oldal optimális működéséhez használd a legfrissebb verzióját a következő böngészőknek: Safari, Chrome, Firefox. || Ajánló

0